Goethe menjava maduixes i espinacs.

by dimanche et bien

Diuen que la pintura està morta, que la gent no va als museus. Sense cap mena de dubte el CaixaForum saps fer callar totes aquestes falses afirmacions cada cop que munta una exposició. Aquest cop li ha tocat a Delacroix, megaconegut pintor romàntic francès. Que no? Que sí. La llibertat guiant al poble és la seva pintura més emblemàtica i alhora símbol de la Revolució Francesa.

No siguem pedants. Ens agraden les exposicions, l’art i el romanticisme, però ens agrada també poder dir que la millor part de l’exposició són les litografies. En especial les il·lustratives de Faust. La resta és una vomitada de romanticisme: batalles, tigres, jesucrists, models nues i retrats. A part, no se si és la nostra cultura visual contemporània o que, però en tota la exposició hem fet més cas als esbossos que no a l’obra final i acabada. Reflexionem-hi.

L’art mou masses. I és així. Perquè la sala estava plena. I no importa que entre les converses de la taca,el color i la profunditat en sorgeixin altres de paral·leles perquè és part d’aquesta màgia.

El dia era immillorable. Si us plau, gent de Barcelona, aneu-vos oblidant de les bufandes i de les camisetes imperi (no ens enganyis, que tots en portem).

I el dinar també ha estat immillorable. Com a casa enlloc. El menú: Pastís d’espinacs acompanyat de mandonguilles vegetals d’albergínia. Algú havia dit que ser vegetarià és avorrit?

El postre tampoc té desperdici. Heu provat mai les maduixes amb mel? Nosaltres abandonem definitivament la nata!

Bàsic per al pastís d’espinacs:

2 manats d’espinacs, formatge Feta, 2 ous, farina, llet, orenga, sal i oli. No té molt secret oi? Podeu imaginar-vos que l’únic que heu de fer és barrejar-ho tot i dipositar-ho en una font. 20 minutets al forn i llestos!

Una mica més difícil per les croquetes:

200g. de Soja destexturitxada, ½ albergínia, ½ carabassa, farina, llet, fruits secs ben picadets, pimentó al gust i pà ratllat. La única dificultat podria ser el tenir que esperar-se una hora mentres deixem la soja en remull, per després afegir-li la picada de les verdures i els fruits secs. Arrebossem i fregim (o ho fiquem al forn, això va a gustos!) 

No us donarem indicacions per les maduixes. Sabem que és inevitable no acabar-se el pot de mel mentres les anem guarnint.

No fan falta grans plans. Nosaltres ens estem tornant especialistes en fer de la quotidianitat una cosa una mica més bonica.

  —————————————————————–

Dicen que la pintura està muerta, que la gente no va a los museos. Sin duda el CaixaForum sabe poner fin a todas estas falsas afirmaciones cada vez que hace una exposición. Esta vez le ha tocado a Delacroix, megaconocido pintor romàntico

No seamos pedantes. Nos gustan las exposicones, el arte y el romanticismo, però nos gusta tambén poder decir que la major parte de la exposición son las litografías. En especial las il·lustrativas de Fausto. El resto es una vomitada de romancisimo: batallas, tigres, jesucristos, modelos desnudas y retratos. A parte, no se si es nuestra cultura visual contemporánea o que, però en toda la exposición nos hemos fijado más en los bocetos que no en la obra final y acabada. Reflexionemos.

El arte mueve masas. Y es así. Porqué la sala estaba llena. I no importa que entre las conversaciones de la mancha, el color y la profundidad surjan otras de paralelas, porqué es parte de esta mágia.

 

El día era inmejorable. Por favor, gente de Barcelona, oblidaros ya de las bufandes y de las camisetes imperio (no nos engañes, que todos las llevamos).

Y la comida también ha sido inmejorable. El menú: pastel de espinacas acompañado de albóndigas vegetales de berenjena. ¿Alguien había dicho que ser vegetariano era aburrido? El postre tampoco tiene desperdicio. Habéis probado nunca las fresas con miel? ¡Nosotras abandonamos definitivamente la nata!

Básico para el pastel de espinacas:

2 paquetes de espinacas, queso Feta, 2 huevos, harina, leche, oregano, sal y aceite. No tiene mucho secreto, ¿verdad? Podéis imaginaros que lo único que tenéis que hacer es mezclarlo todo y ponerlo en una fuente. ¡20 minutillos al horno y listo!

 

Un poco más difícil por las albóndigas:

200g. de soja destexturizada, ½ berenjena, 1/calabaza, harina, leche, Frutos secos bien picados, pimentón al gusto y pan rallado. La única dificultad podria ser el tenir que esperarse una hora mientras dejamos la soja en remojo, para despres añadirle la picada de verdures y los Frutos secos. Rebozamos y freímos ( o lo metemos en el horno, ¡esto va a gustos!)

No os daremos indicaciones para las fresas. Sabemos que es inevitable no acabarse el bote de miel mientras lo dipositamos sobre las fresas.

No son necesarios grandes planes. Nosotras nos estamos volviendo especialistes en hacer de la cotidianeidad una cosa un poco más bonita.

Anuncis